Ingrediente:
300 g biscuiți simpli
300 g rahat
200 g nuci
3 linguri cu cacao
200 g unt
150-200 g zahăr
Stafide, cireșe confiate
Esență de rom
50 g ciocolată neagră
25 g ciocolată albă
Preparare:
Biscuiții se toacă fie cu robotul fie cu ajutorul unui sucitor,
în așa fel încât să rămână și bucățele mai mari. Se pun într-un bol. Se adaugă
nucile tocate grosier.
Stafidele și celelalte fructe confiate se pun la înmuiat
în esența de rom. Rahatul se taie cuburi
și se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul și apă cât să acopere
bucățelele de rahat.
Se fierbe până se topește parțial rahatul. Se ia de pe
foc, se adaugă cacaoa și se toarnă peste biscuiții cu nuci.
Se adaugă stafidele
și fructele confiate. Se amestecă până se omogenizează. Când s-a mai răcorit se
adaugă untul și se amestecă bine.
Se pune în folie alimentară și se dă la rece
pentru minim 5-6 ore.
Rece, se decorează cu ciocolată.
Reteta fara coacere ideala.Ma gandesc ca se pot folosi si visine din visinata,in loc de cirese confiate.Multumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergere