Ingrediente:
500 g hribi fierți sau 700 g proaspeți
O ceapă
Verdeață (pătrunjel și mărar)
Câțiva căței de usturoi
Un ou
O lingură cu pesmet
Sare după gust
Pentru prăjit:
2 linguri cu ulei
50 g unt
Pentru sos:
300 g smânt ână
Câțiva căței de usturoi
Mărar verde
Sare și piper după gust
Preparare:
Eu am avut hribi congelați așa că i-am decongelat
și iam
pus pe foc cu tot cu zeama lăsată și o lingură cu ulei. Am adăugat ceapa tocată
mărunt și puțină verdeață.
Am sărat și am lăsat pe foc până a scăzut toată
zeama lăsată de hribi. În tocătorul electric am pus câțiva căței de usturoi
și
i-am tocat fin. Am adăgat verdeață și hribii răcoriți. Am folosit funcția
”puls” de câteva ori, așa fel încât să
rămână și bucățele mai mari de ciuperci.
Am scos amestecul într-un castron.
Am pus
un ou
și o lingură cu pesmet și am amestecat bine până s-a format o pastă ca
cea de pârjoale.
Am modelat chifteluțe rotunde pe care le-am dat prin făină.
Într-o
tigaie am pus să se încingă o lingură cu ulei și untul.
Am prăjit chifteluțele
scutrate bine de făină.
Le-am scos pe hârtie absorbantă pentru a elimina
surplusul de grăsime.
Le-am așezat într-un vas, pe un singur rând. Am presărat
usturoi tocat
și am acoperit cu smântână.
Am pus vasul pe foc și după ce a dat
într-un clocot am presărat deasupra puțin piper și am pus vasul în cuptor
(le-am mutat într-un vas ceramic,fără mânere, pentru a nu se arde în cuptor).
După
ce a prins o custă ușoară, sunt gata.
Se scot din cuptor și se presară cu mărar
fin tocat.
Sunt foarte bune fierbinți, cu mămăligă.
O bunatate...o sa le fac si eu! pa!
RăspundețiȘtergere