Ingrediente:
500 g de carne tocată la alegere
(am folosi piept de curcan)
O ceșcuță (1oo g) orez fiert
Puțină verdeață
O vânătă potrivită
O bucată zucchini (sau dovlecel)
Câte ½ ardei gras de diferite
culori (verde, galben, roșu)
2 ouă
100 ml sntână
Sare, piper, cimbru (sau alte
ierburi), după gust
O lingurișă cu ulei pentru
ungerea formei
Facultativ, parmezan ras sau
cașcaval
Preparare:
Carnea tocată se amestecă cu
orezul fiert și se condimentează cu sare, piper și verdeață. Se asează
umplutura într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei.
Vânăta și dovlecelul se taie
felii subțiri iar ardeii benzi nu prea înguste, cam de 2-3 cm lățime.
Legumele
se înfing în compoziția de carne cu orez, sub formă de spirală, într-o ordine
aleatorie.
Ouăle se amestecă cu smântâna și
se condimentează. Se toarnă în tavă.
Opțional, se presară parmezan ras.
Se pune pentru 45-50 de minute în
cuptorul preîncălzit.
Nu se lasă prea
mult în cuptor pentru a nu se usca.
Se servește cald sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu