Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 14 decembrie 2014

BORȘ CU PERIȘOARE DIN HRIBI

Ingrediente:
Pentru perișoare:
250 g hribi fierți sau 300 g proaspeți
O ceapă
Verdeață (pătrunjel și mărar)
Un ou pentru varianta de frupt sau o lingură cu făină pentru varianta de post
Sare și piper după gust
Pentru borș:
O ceapă
Câteva frunze de praz
Un morcov
O rădăcină de pătrunjel
O rădăcină mica de pastârnac
Borș după gust
Verdeață (mărar și/sau pătrunje, leuștean)
Sare după gust
Preparare:
Din ingredientele de mai sus 

se pregătesc perișoarele la fel ca în rețeta de Chifteluțe de hribi cu sos de smântână, 

cu deosebirea ca  perișoarele nu se prăjesc  ci se fierb în borș.
Pentru borș, se pune apa la fiert și se adaugă ceapa și frunzele de praz tocate,

 apoi legumele (morcovul, păstârnacul și pătrunjelul) tocate foarte mărunt (eu le fac la tocător).  

Când legumele sunt fierte (după câteva minute),

 se face focul mic (supa nu trebuie să clocotească ) și se adaugă perișoarele. 

Borșul se fierbe separat. Când perișoarele sunt fierte, se adaugă borșul fiert separat, se potrivește de sare și verdeață și se poate servi.


Borșul se poate face în două variante: de post când în perișoarele din hribi se adaugă o lingură cu făină pentru a le lega sau în variant de frupt, când se folosește un ou.

Notă: hribii se pot înlocui cu ciuperci de cultură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu