Ingrediente:
3 fire de praz
6 felii de șuncă crud-uscată (scuzați cacofonia, dar așa
se numește șunca)
150 ml smântână
Unt pentru uns forma
O lingură de parmezan ras
Sare, piper, nucșoară rasă, mărar după gust
Preparare:
Prazul se curăță, se spală bine și se oprește doar partea
alba, fără frunzele verzi. Se taie bastonașe de 6-7 cm lungime
care se fierb la aburi (sau se opăresc în apă
clocotită pentru câteva minute), până se înmoaie.
O formă termorezistentă, de
preferință dreptunghiulară, se unge cu unt.
Fiecare bastonaș de praz, după ce s-a răcorit,
se
înfășoară în câte o felie de șuncă
și se aranjează unul lângă altul,în forma
unsă cu unt.
Smântâna se condimentează cu sare, piper, nucșoară rasă
și mărar
fin tocat,
se toarnă peste bastonașele de praz,
se presară cu parmezan
și se dă
forma la cuptor pentru 20-25 de minute sau până s-a rumenit ușor deasupra.
Se servește fierbinte.
Simplu, ușor, delicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu