Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

luni, 8 decembrie 2014

PRAZ GRATINAT CU ȘUNCĂ CRUD-USCATĂ

Ingrediente:
3 fire de praz
6 felii de șuncă crud-uscată (scuzați cacofonia, dar așa se numește șunca)
150 ml smântână
Unt pentru uns forma
O lingură de parmezan ras
Sare, piper, nucșoară rasă, mărar după gust

Preparare:
Prazul se curăță, se spală bine și se oprește doar partea alba, fără frunzele verzi. Se taie bastonașe de 6-7 cm lungime

care se fierb la aburi (sau se opăresc în apă clocotită pentru câteva minute), până se înmoaie. 

O formă termorezistentă, de preferință dreptunghiulară, se unge cu unt.

Fiecare bastonaș de praz, după ce s-a răcorit, 

se înfășoară în câte o felie de șuncă 

și se aranjează unul lângă altul,în forma unsă cu unt. 

Smântâna se condimentează cu sare, piper, nucșoară rasă 

și mărar fin tocat, 

se toarnă peste bastonașele de praz, 

se presară cu parmezan 

și se dă forma la cuptor pentru 20-25 de minute sau până s-a rumenit ușor deasupra.

Se servește fierbinte.


Simplu, ușor, delicios. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu