Ingrediente:
300 g ficat de vițel
O ceapă
2 linguri cu ulei
100 g unt
Sare și piper după gust
Preparare:
Ficatul se spală bine și se taie cubulețe cu latura de
3-4 cm. Ceapa se toacă mărunt și se pune peste uleiul încins. Se amestecă până
devine sticloasă. Se adaugă bucățelele de ficat și se călesc până se albesc la suprafață (nu se prăjesc
prea tare pentru că devin fade, înecăcioase). Se ia de pe foc și se
condimentează cu sare și piper. Ficatul împreună cu ceapa și uleiul în care s-a
călit și cu untul din care s-a oprit o linguriță pentru decor, se pune în robot
și se transformă într-o pastă fină, alefioasă. Se pune pe o folie, sub formă de
rulou și se dă la rece pentru 3-4 ore.
Înainte de servire se scoate din
frigider, se desface folia și se decorează cu puțin unt moale, la temperatura
camerei frecat cu sare și câteva picături de zeamă de lămâie, gogoșar murat,
măsline, etc, după inspirație.
*La fel se poate prepara și din ficat de porc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu