Sunt fursecuri deosebit de bune, frage de de se topesc în
gură, îmbinarea de arome unt, cacao, rom, vanilie, coajă de lămâie, fiind perfectă.
Ingrediente:
Aluatul 1:
150 g făină
50 g zahăr pudră
100 g unt
Un gălbenuș
Un pachețel cu zahăr vanilat
Coajă rasă de lămâie
Aluatul 2:
250 g zahăr pudră
50 g cacao
50 g unt
30 g nuci măcinate
3 linguri cu rom
Puțină coajă rasă de lămâie
Glazura de fondant:
200 g zahăr pudră
2 linguri cu apă
4 linguri cu suc de lămâie
În plus:
Gem la alegere
Câteva nuci tocate grosier
Preparare:
Aluatul 1:
Din ingredientele de mai sus se frământă un aluat din care
se întinde o foaie subțire. Se taie inimioare mici care se coc timp de 4-5 minute în
cuptorul preîncălzit
Aluatul 2:
Se amestecă toate ingredientele prevăzute în rețetă, se
întinde foaie și se taie inimioare de
aceeași dimensiune cu cele din primul aluat. Se lipesc cu gem peste inimioarele
coapte.
Glazura de fondant:
Cele 200 g zahăr pudră se amestecă cu 2 linguri cu apă și
4 linguri cu suc de lămâie.
Se ung fursecurile cu această glazură și deasupra se pune
câte o bucățică de miez de nucă.
Trebuie sa fie foarte gustoase, intrebarea mea este ce fel de gem folsim, si daca trebuie sa fie unul mai tare, ca se nu afecteze glazurarea. Se toarna glazura pe inimioara din partea superioara sau se scufunda in siropul de ciocolata topita tot fursecul ?
RăspundețiȘtergereDe obicei gemul nu este prea subțire ci este mai consistent și oricum, se folosește puțin, doar cat sa se lipească cele două inimioare (cea albă, coaptă și cea maro). Cu glazura se unge deasupra, cum scrie și în rețetă. Cât despre ”siropul de ciocolată topită”, cred că este din altă rețetă.
RăspundețiȘtergere