Ingrediente:
300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte - jumate amaruie)
300ml frisca lichida;
Preparare:
Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza.Se pune cratita direct pe foc mediu, si se lasa sa fiarba cateva minute (4-5) amestecand incontinuu, poi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta .Se pot adauga in timpul fierberii arome: nes, rom, vanilie.In crema se pot pune bucatele mici de ciocolata, stafide inmuiate in rom, visine etc.
Mentiuni:
Eu am impartit-o in doua: in una am pus rom iar in cealalta coji de portocala confiate.Cu aceasta crema am umplut cosulete de ciocolata.
300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte - jumate amaruie)
300ml frisca lichida;
Preparare:
Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza.Se pune cratita direct pe foc mediu, si se lasa sa fiarba cateva minute (4-5) amestecand incontinuu, poi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta .Se pot adauga in timpul fierberii arome: nes, rom, vanilie.In crema se pot pune bucatele mici de ciocolata, stafide inmuiate in rom, visine etc.
Mentiuni:
Eu am impartit-o in doua: in una am pus rom iar in cealalta coji de portocala confiate.Cu aceasta crema am umplut cosulete de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu