Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
luni, 23 martie 2009
LIMBA CU SOS RÉMOULADE
Ingrediente:
1 limba de vita sau 4 de porc,
o ceapa potrivita,
1 morcov,
o radacina de patrunjel,
4 oua,
2-3 castraveti murati (in saramura),
o ceapa rosie,
1 legatura patrunjel verde,
1 ardei iute (cine doreste),
250 ml ulei,
1/2 lamaie
2-3 linguri de smantana groasa,
sare, piper alb
masline, cateva frunze de salata verde pentru ornat
Preparare:
Se opareste limba (limbile), se curata de piele si se pune din nou la fiert cu ceapa morcovul si radacina de patrunjel.Cand este fiarta bine, se opreste focul si se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert.
Intre timp se face o maioneza din 2 galbenusuri cude, ulei, sare, piper si zeama de lamaie. Se opresc 2-3 linguri pentru decor. restul maionezei se amesteca cu smantana, castravetii tocati marunt si scursi bine de zeama, 2 oua fierte tari si date pe razatoare, patrunjelulverde de asemenea tocat marunt si ceapa rosie tocata foarte fin si cine doreste ardei iute tocat fin.
Se scoate limba din apa in care a fiert, se taie felii transversale si se aseaza pe un platou decorat cu frunze de salata verde. Deasupra se aseaza sosul si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Buna, imi place blogul si retetele postate :) cred ca sunt delicioase ! Sper sa incerc si eu reteta de cosulete . O zi frumoasa va urez !
RăspundețiȘtergere