Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
vineri, 20 noiembrie 2009
CREMĂ DE MERE SI NUCĂ DE COCOS
Pentru ca este vremea merelor si pe piata se gasesc mere ieftine si frumoase din belsug, am ales sa fac acest desert, pe care l-am adaptat de pe un forum rusesc.
Crema este foarte, foarte gustoase şi aromata.
Ingrediente pentru 6 porţii
3 oua
80 g de zahăr
200 ml lapte
25 gr de nucă de cocos
3-4 mere mari
condimente la alegere (vanilie, coajă de lămâie, scorţişoară, nucşoară, cuişoare)
1 ceasca de zahăr pentru caramelizat
Cateva alune de padure pentru decor
Preparare
* Curatati merele de coajă şi seminţe şi taiati-le în bucăţi.
Fierbeti-le într-o mică cantitate de apă cu condimente, până când se moaie.
Dati-le prin blender pana se transforma într-o pastă fină şi lasăti să se răcească.
* Carmelizati zaharul pentru caramel. În fiecare bol se toarnă un pic de caramel. Întoarceţi bolul, astfel incat caramelul sa imbrace si peretii formei.
* Bateti ouăle uşor cu zahăr
şi diluati cu lapte.
Adaugati cocosul
şi pasta de mere.
Se umplu bolurile cu acest amestec si se pun într-un vas in care se toarnă apă caldă.
Coaceţi crema în baia de apă timp de aproximativ 30-40 de minute încuptorul preîncălzit la 170 garde C.
Din caramelul ramas si alun de padure se fac ornamentele.
* Se serveşte rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Spectaculos! Arata... de vis!
RăspundețiȘtergerePentru ca imi place mult ce vad pe blog, va astept pe blogul meu sa ridicati un premiu care sigur merita si cred ca se va simti ca acasa aici. Felicitari din toata inima!
Buna Geta.Bine te-am gasit.Si mie imi place desenul,pictura,goblenul,crosetatul,gastronomiaetc..tot ce se face cu mina sa vedem cand am timp sal le postez atunci te voi quema sa-ti cer parerea.Pa.
RăspundețiȘtergere