Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
duminică, 1 noiembrie 2009
SALATA DE TOAMNA
Ingrediente:
o sfecla rosie, fiarta
o ridiche neagra, potrivita ca marime
un castravete
100 g branza Feta sau telemea
cateva masline
o bucatica de hrean
cateva rosii cirese (am folosit galbene, care sunt mai dulci)
otet
sare
piper
cateva frunze de busuioc
o lingura de ulei de masline
Preparare:
Cu cel putin o ora inainte de servire, marinam putin sfecla rosie, sa-i taie din dulceata si ridichea, sa-i taie din iuteala:
Sfecla curatata si fiarta in apa cu sare se taie felii
si apoi bucati mai mici.
Se pune intr-un bol cu putin hrean ras deasupra, o lingura de otet (daca aveti balsamic, este mai bun) si sare, daca mai trebuie.
Ridichile se taie felii si se pun intr-un bol cu apa, sare si o lingura de otet (lichidul trebuie sa le acopere).
Branza se taie cubulete.
Inainte de servire se aseaza in salatiera, straturi, dupa cum urmeaza:
Sfecla rosie marinata, fara lichid
Ridichea scoasa din apa si stearsa
Castravetele taiat felii subtiri
Branza
Maslinele
cate o rosioara, eventual sub forma de trandafir
si cateva frunze de busuioc proaspat
Cine doreste mai picanta, pune putin piper si sare daca mai trebuie.
Se stropeste cu ulei de masline.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu