Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
duminică, 8 noiembrie 2009
RULORI DE OMLETA CU PESTE
Inspirata de reteta de aici
Ingrediente:
3 oua
1 lingură plus 1 linguriţă mirin (otet de orez) (eu am pus otet balsamic)
1 / 2 linguriţă de sare
o cutie de ton in suc propriu
50 g crema de unt
1 ardei iute rosu
4-5 fire de ceapa verde
1 / 2 ceaşcă de supa de pui
1 linguriţă sos dulce de soia, negru, gros
1 lingurita sos Tabasco
1 lingurita sos de midii
2 linguri amidon de porumb sau făină
Preparare:
Se scurge sosul din conserva de peste. Se adauga crema de unt si se freaca bine cu o furculita
Spalati si tocati fin ardeiul iute rosu. Se spală şi se curăţaţi ceapa verde apoi, se toacă fin, aruncand aproximativ 1 / 3 din varfurile verzi. Se amestecă ceapa verde şi ardeiul iute în pasta de peşte.
Bateti ouăle
şi adaugati o lingurita de otet de orez si 1 / 2 linguriţă de sare.
Se încălzeşte o tigaie mare, nonaderenta şi se toarna jumătate din cantitatea de ou, pentru a face o omleta mare, rotunda, plata şi subţire.
Glisaţi omleta afară, pe o farfurie sau tava. Apoi, din jumătatea de oua rămasa, prăjiti alta omleta subţire.
Gustati pasta de peşte. În funcţie de cat este de picanta (ideal ar fi sa aveti pasta de peste nesarata) intindeti uşor un strat mai gros sau mai subţire pe cele două omelete.
Rulati fiecare dintre ele cu grijă într-un tub lung si compact. Transferati-le pe o sita deasupra unui vas cu apa care fierbe si lasati-le la abur timp de 12-15 minute.
În timp ce rulourile sunt la abur, se face sosul. Se fierbe supa de pui si 1 lingura de otet de orez, pana se reduce la aproximativ o treime. Se toarnă 2-3 linguri de supa într-un castron şi se amestecă cu amidon de porumb. Când este dizolvat, se toarnă acest amestec înapoi în sos. Apoi se adaugă o lingurita de sos de soia. Se amestecă şi fierbe pentru a se îngroşa un pic sosul. Sosul va trebui să fie gros. Se condimentează după gust cu mai mult otet de orez sau sos de soia.
Cand rulourile sunt gata, transferati-le pe un fund si taiati-le in felii groase. Asezati-le pe un platou si stropiti-le cu sos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu