Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 10 martie 2010

MUSCHIULET DE PORC CU CRUSTA DE BACKON, LA CUPTOR



Ingrediente:
un muschiulet de porc
10 feliute de backon
o lingura de unt
sare, piper, cimbru
pentru sosul de hrean ras cu smantana:
200 ml smantana
2-3 lingurite de hrean ras
o lingurita de zahar
o lingurita otet de vin;
sare si piper alb
Preparare:
Se spala muschiuletul, se curata de eventualele pielite si se sterge cu un prosop sau hartie absorbanta.

Se condimenteaza.
Se aseaza pe o folie de aluminiu, se infasoara in feliute de backon

si se aseaza deasupra bucatele de unt.

Se infasoara strans in folia de aluminiu, se aseaza intr-o tava si se da la cuptor.

Dupa 35-40 de minute se scoate din folie (eu l-am si mutat in alta tava)

si se lasa pana se rumeneste frumos.


L-am servit cu cartofi fierti si apoi trasi in unt,


cu sos de hrean cu smantana,

care se prepara asa: Se incalzeste smantana pana aproape de fierbere. Se pune hreanul ras amestecat cu o lingurita de zahar si una de otet (in functie de gust, daca va place mai picant, puteti pune mai mult hrean). Se asezoneaza cu sare si piper alb.
si cu salata de castraveti.

Un comentariu:

  1. Bun muschiuletul, imi face cu ochiul ca e invelit in sunculita si facut la cuptor... deja ii simt parfumul...
    O zi buna si la cit mai multe retete delicioase !

    RăspundețiȘtergere