Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
luni, 25 iulie 2011
ÎNGHEŢATĂ DE PEPENE GALBEN
Ingrediente:
-un pepene galben aproximativ 1 kg
- 300 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
- 2 linguri de fructoză sau 130 g zahar tos (in functie si de cat de dulce este pepenele)
- zeama de la o lamaie mica
- 2-3 linguri de coniac
Preparare:
Pepenele galben se curăţă de seminţe şi coajă şi se taie bucăţi potrivite. Se stropeşte cu zeama de lămâie şi cele două linguri de coniac şi se lasă câteva minute să se pătrundă gusturile
după care se pune în blender şi se transform într-un piure fin.
Frişca se bate şi apoi se încorporează uşor în piureul de pepene. Se amestecă bine şi se toarnă într-un vas care se pune în congelator.
După 3-4 ore, când a început să îngheţe se scoate vasul cu îngheţata din congelator şi se omogeniuează foarte bine compoziţia cu o furculiţă sau cu mixeru. Operaţia se repetă la interval de 2 ore, cel puţin de 3 ori. Se serveşte cu câteva feliuţe de pepene galben alături sau cu un sos de ciocolată sau de fructe aromate.
Eu am servit-o cu dulceaţă de cireşe amare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
pare foarte gustoasa, si in plus mai sanatoasa ca cea de la magazin, nu?
RăspundețiȘtergereCategoric!
RăspundețiȘtergere