Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 31 iulie 2011

SALATĂ DE CREVEŢI CU FASOLE ROŞIE


Ingrediente pentru 4 porţii:
400 g creveţi
200 g fasole roşie
2 frunze de salvie
4 căţei de usturoi curăţaţi de coajă
2 crenguţe de busuioc (numai frunzele)
o roşie mare sau 2 mici
50 ml vin alb sec de calitate bună
ulei de măsline extra virgin
piper negru proaspăt măcinat
Preparare:
Salata se poate face cu fasole din conservă, dar cea mai bună este cu fasole uscată, fiartă proaspăt.
Pentru aceasta, fasolea se pune într-o oală de capacitate convenabilă şi se umple cu apă rece. Se lasă 24 de ore să se umfle. A doua zi se scurge apa în care s-a înmuiat fasolea.
Se transferă fasolea într-o cratiţă mai mare, se adaugă un 2 căţei de usturoi, o lingură de ulei de măsline şi frunzele de salvie.
Se toarnă apă rece şi se pune la fiert.

Odata ce apa începe să fiarbă, se reduce focul şi se fierbe fasolea acoperită aproximativ 2,5 ore. Se condimentează cu sare.
Într-o altă cratiţă se toarnă o cantitate mică de apă (circa 80 ml), vinul, se adaugă 2 căţei de usturoi şi sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă creveţii. Se fierb creveţii timp de trei minute, dacă sunt cruzi (gri). Se curăţă creveţii, scoţându-le capul şi coaja.
În cazul în care aveţi creveţi prefierţi (ca mine), lăsaţi-i la fiert doar un minut şi nu mai trebuie curăţaţi.
Se lasă să se răcească în apă.

Fasolea fiartă, fierbinte, se răstoarnă într-o strecurătoare pentru a elimina apa în exces
şi apoi se pune într-un bol de salată.

Se adaugă creveţii şi roşiile decojite şi tăiate cuburi. Se condimentează cu sare şi piper şi busuioc rupt cu mâna. Salata se stropeşte cu ulei de măsline şi se serveşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu