Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 10 iulie 2011

PRĂJITURA DIETETICĂ CU VIŞINE ŞI CIREŞE ALBE, AMARE


Ingrediente:
7 ouă
7 linguri cu apă
7 linguri cu fructoză (14 linguri cu zahăr, în varianta nedietetică)
5 linguri cu făină integrală de grâu(făină albă, în varianta nedietetică)
5 linguri cu făină albă
2 linguri cu cacao
Un vârf de cuţit de sare
Cca ½ kg vişine fără sâmburi
Cca ½ kg cireşe albe, amare, fără sâmburi

O lingură de fructoză sau 2 de zahăr pudră pentru presărat deasupra.

Preparare:
Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit spre mic.
O tavă de 20x30 cm se tapetează cu hârtie de copt.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste albuşuri se pune un vârf de cuţit de sare şi cele 7 linguri cu apă şi se bat cu mixerul până capătă consistenţă (dacă răstorni vasul, albuşurile nu cad).

Se adaugă câte o lingură de fructăză şi se bate în continuare.

Se adaugă apoi pe rând câte un gălbenuş, mixând bine după fiecare.

Se lasă mixerul deoparte şi se foloseşte o lingură de lemn. Se adaugă alternativ câte o lingură de făină integrală (în total 3 linguri) şi câte o lingură de făină albă (4 linguri), proaspăt cernute

şi se amestecă uşor cu lingura de lemn până făina este complet înglobată.
Se opreşte 1/3 din compoziţie în alt bol.

În cele 2/3 rămase se mai adaugă câte o lingură de făină (una integrală şi una albă).
În treimea oprită se adaugă o lingură de făină integrală şi două linguri de cacao.

Se toarnă o jumătate din compoziţia albă în tava tapetată şi se netezeşte bine.

Deasupra se pun vişinile scurse de zeamă. Se adaugă compoziţia maro.

Deasupra se pun cireşele albe, fără sâmburi şi scurse de zeamă. Cireşele se acoperă cu restul de compoziţie albă.

Se dă tava in cuptorul preîncălzit, se dă focul la mare pentru 15 minute apoi se dă la mediu şi se mai coace 25-30 de minute.

Se lasă să se răcorească în tavă, se pudrează cu fructoză sau cu zahăr pudră, după care se scoate cu tot cu hârtia de copt şi se aşează pe un grătar să se răcească complet.

Se porţionează şi se serveşte.

Un comentariu:

  1. Cat de mult imi place... Sunt setata azi pe gustul copilariei, iar dulcegaria ta... cu mai mult zahar pe vremea aia.. imi aduce tare mult cu bunatatile pregatite de buna mea...Un gust irezistibil !! pupici si o zi perfecta !!

    RăspundețiȘtergere