Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 5 iulie 2011

PANNA COTTA PENTRU DIABETICI


Este o specialitate din Piemonte, un fel de budincă de lapte.

Ingrediente:
- jumătate de litru de smântână pentru frişcă
- un sfert de litru de lapte de vacă
- un sfert de litru de lapte dee cocos
- 40 de tablete de zaharină (echivalentul a 200 g zahăr pudră)
- 30 de grame de gelatină (3 pliculeţe)
- un paharel de rom sau un alt păhărel de alt lichior dulce, dacă o mănâncă şi copii, esenţă de vanilie sau de rom
Jeleu de mentă
Jeleu de zmeură
Sos sau dulceaţă dieretică de zmeură

Preparare:
Gelatina se pune la înmuiat pentru 10 minute în laptele de vacă, rece.

Laptele de cocos se pune într-o crăticioară şi se încălzeşte fără să fiarbă.

Se amestecă gelatina înmuiată în lapte cu laptele de cocos cald şi se amestecă bine până gelatina s-a dizolvat complet.

Daca amestecul s-a răcit prea tare şi gelatina nu s-a dizolvat se mai pune puţin pe aragaz la foc mic sau în cuptorul cu microunde, până când gelatina se topeşte.
În alt vas se pune smântâna la foc mic, până se înfierbântă bine, având grijă ca nici aceasta să nu fiarbă. Se adaugă tabletele de zaharină şi se amestecă bine până se topeşte. Se adaugă lichiorul sau aromele.

Conţinutul celor două vase (cel cu laptele şi cel cu smântâna) se amestecă.

Tăvile in care se va face Panna cotta se ung uşor cu foarte puţin ulei, se aşează pe fund bucăţele de jeleu şi se toarnă deasupra panna cotta.

Se dau tăvile la frigider pentru câteva ore (sau, mai bine, peste noapte). Se poate servi cu sos sau dulceaţă dietetică de zmeură,

sau simplă.

Un comentariu:

  1. Realizarea este foarte frumoasä, da o Intrebare ??
    De ce trebuie pentru Diabetici fäcut altfel ??
    In primul rind si un Diabetiker are tot as Voie sä mänince Zahär/ Glucide ca si äla sänätos...
    In al doilea Rind , Zaharina ( si mai ales in Dosa asta mare) este däunätoare si pe deasupra prin Fierbere se amäräste....
    Färä Supärare , da un pic mai mult Curaj ar fii foarte potrivit pentru Gust si pentru Sänätate....
    Eu träiesc de 40 de Ani cu Diabetes si am trecut prion toate astea , incerc numai sä vä dau o Idee pentru un Drum mai bun cu Diabetes...

    sieugätesc

    RăspundețiȘtergere