2 fileuri de peşte
2 fire de ceapă verde
2 fire de usturoi verde
O legătură de pătrunjel verde
O lingură cu pesmet
2 ouă
Un cartof mare sau 2 mici
Sare şi piper
2 linguri cu făină
Ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Pentru sos:
Un fir de usturoi verde
Câteva boabe de piper
Câteva capere
Un vârf de linguriţă de sare mare
3 linguri cu smântână
Preparare:
Fileurile de peşte
tăiate cubuleţe,ceapa şi usturoiul
verde, pătrunjelul, pesmetul, un ou, sare şi piper se pun în robotul de
bucătărie
şi se amestecă bine.
Cartofii se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare.
Se pun apoi
într-un săculeţ de pânză
şi se storc foarte bine.
În 3 vase se pun: în primul făina, în al doilea oul bătut
cu sare si piper şi în al treilea cartofii daţi pe răzătoare şi storşi. Se pune
uleiul la încins ( trebuie să fie uleiul cam de 3 cm înălţime, pentru a se
prăji bine pârjoalele). Din compoziţia de pârjoale se ia cu lingura şi se pun
grămăjoare în vasul cu făină.
Se modelează pârjoalele care se pun în vasul cu
ou bătut.
După ce s-au dat prin ou bătut se pun în vasul cu cartofii daţi pe
răzătoare, se acoperă cu cartofii raşi
şi
se pun în tigaia cu ulei încins.
Se prăjesc
pe fiecare parte până s-au rumenit.
Se scot într-un vas pe care s-a pus hârtie absorbantă.
Pentru sos: usturoiul se taie şi se pune într-un mojar.
Se
pisează bine ca pentru mujdei. Se adaugă sare (aveţi grijă câtă puneţi pentru
că şi caperele sunt sărate), boabele de piper
şi caperele
şi se pisează şi
acestea.
La sfârşit se adaugă smântâna şi se amestecă scurt.
Cu acest sos
se servesc pârjoalele.
Sunt la fel de bune
şi calde şi reci.
foarte interesanta reteta
RăspundețiȘtergere