200
g paste,
400
g mix congelat de fructe de mare,
o
ceapă mică,
un
morcov,
5-6
căței de usturoi,
1
păhărel de vin alb, sec,
ulei
de măsline,
pătrunjel
verde,
sare
și piper după gust.
Preparare:
Ppastele
se fierb în apă cu sare.
Ceapa,
morcovul și usturoiul se taie mărunt şi se pun la călit la foc mic, cu ulei de
măsline şi foarte puţină sare, până se înmoaie puțin. Se adaugă și fructele de
mare, se amestecă puţin până încep să
sfârâie şi se sting cu zeama în care au fost congelate şi cu vin, se acoperă cu
capacul și se lasă să fiarbă încă
două-trei minute.
Pastele
scurse şi pătrunjelul tocat mărunt se
adaugă peste fructele de mare, se gustă şi dacă mai trebuie se adaugă sare şi
piper proaspăt râşnit. Se amestecă repede de doua-trei ori și se servesc
fierbinţi.
După
ce s-au aşezat în farfurii se stropesc cu puţin ulei de măsline, pătrunjel fin
tocat şi piper proaspăt râşnit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu