Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 1 aprilie 2012

“ŢIGARETE” UMPLUTE CU CREMĂ


Ingrediente:
4 albuşuri de ou
150 g de zahăr
100 g făină
80 g unt topit (nu fierbinte, la temperatura camerei)
o linguriţă coajă de lămâie 

Crema dupa gust.  Am folosit  crema de vanilie de aici,  dar se mai poate folosi şi aceasta  sau această cremă de lămâie sau oricare altă cremă cremă doriţi. 

Preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
Se freacă albuşurile cu zahărul şi vanilia cu o spatulă, până se omogenizează.

Se adaugă  făina proaspăt cernută şi untul topit. Se amestecă până  la omogenizare şi dispariţia cocoloaşelor.

Pe tava unsă sau tapetată cu hârtie de copt se pun cu lingura grămăjoare  rotunde, la distanţă  una de alta (aluatul creşte la copt).

Se coc 10-15 minute sau până când marginile devin aurii.
Se scot “turtiţele”  una câte una din cuptor (pentru ca restul să nu se întărească) şi rapid  se rulează sub forma de tub. Am pus în interiorul tuburilor cuţite (mai grele) până se răcesc, astfel încât acestea să nu se desfacă.

Se lasă să se răcească

şi se umplu cu cremă, dacă se doreşte se pot decora cu ciocolată (eu am decorat cu sos de afine).







  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu