Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 2 decembrie 2012

BRIOȘE-FLOARE DE POST

Ingrediente:
250 g făină
150 g zahăr
250 ml apă
2-3 linguri cu ulei
O lingură plină cu cacao
Un plic de praf de copt
Esență de vanilie
Esență de rom
Stafide, bucățele de rahat, nuci sau migdale 

Preparare:
Făina se cerne cu praful de copt într-un bol. Se adaugă zahărul și se amestecă. Într-un bol mai mic se amestecă apa cu uleiul  și esența de vanilie (se face o emulsie) apoi se toarnă în bolul cu ingredientele uscate amestecând doar până se combină.  Aranjăm formele pentru brioșe (eu am avut din silicon, sub formă de floare) pe o tavă (sau chesele în tava specială  pentru brioșe).
 
Punem câte o lingură de compoziție în fiecare formă (se folosește cam o jumătate din toată compoziția). Se pun deasupra câteva stafide și câteva bucățele de rahat (rahatul l-am tăiat cam la dimensiunea stafidelor). În restul de compoziție adaugăm cacaoa și esența de rom și amestecăm să se combine (dacă compoziția devine  prea groasă mai adăgăm o lingură cu apă așa fel ca să aibă aproximativ aceeași consistență cu cealaltă compoziție).  Se repartizează în forme, peste compoziția albă.
 
Deasupra se presară fulgi de migdale (sau nuci, alune) și se dau la cuptorul preîncălzit. Se probează cu scobitoarea și când aceasta iese curată, brioșele sunt gata. Se lasă puțin să se răcorească și dacă sunt făcute în forme de silicon se scot (altfel transpiră).
 
Sunt neașteptat de pufoase, bune,  rahatul pe care l-am folosit a fost de fructe, rămas de anul trecut,  numai din cel cu aromă de trandafiri care le-a dat o aromă orientală, deosebită și nu în ultimul rând sunt ieftine și ușor de făcut.

 

 

VN:F [1.9.20_1166]

asteapta...

 

2 comentarii:


  1. Este binevenita reteta dumneavoastra acum in post.Trebuie neaparat sa mi-o notez in caiet si s-o pun in aplicare.Multumim mult.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumusele sunt, si vin la fix pentru postul acesta!

    RăspundețiȘtergere