Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

vineri, 21 iunie 2013

FILE DE CRAP LA GRATAR CU SOS DE PATRUNJEL SI SUC DE ROSII

Ingrediente:
File de crap
O lingura cu ulei
Sare si piper dupa gust
Pentru sos:
3-4 catei de usturoi
Un varf de cutit de sare grunjoasa
Cateva fire de patrunjel verde
O lingurita cu ulei
3-4 linguri cu suc de rosii

Preparare:
Fileul de peste se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie.
 
Se cresteaza (daca este prea gros, cum a fost al meu) si se presara cu sare si piper. Cu ajutorul unei pensule se unge bine cu ulei, pe ambele parti.
 
Se lasa la rece cel putin 2 ore, dar se poate si peste noapte.
 Se infierbanta gratarul si se aseaza fileul de peste. Se frige pe ambele parti.

Pentru sos, intr-un mojar se pun cateii de usturoi cutratati de coaja, sarea grunjoasa, patrunjelul fin tocat si se sfarama bine. Se adauga uleiul si se freaca in continuare pana se obtine o pasta care se subtiaza cu suc de rosii. Pestele se serveste fierbinte cu paine sau mamaliga si cu acest sos.

Un comentariu: