De
fapt nu este o rețetă ci un mod de a congela coacăzele în așa fel încât să
rămână frumoase și după decongelare, știut fiind faptul că fructele decongelate
se înmoaie și nu mai au aspect plăcut.
Deci,
coacăzele
se spală sub jet de apă și se aleg doar ciorchinii frumoși, fără
boabe sparte, moi sau mucegăite.
Se așează ciorchinii pe șervețele de hârtie, depărtați unii de alții,
se acoperă cu alt șervețel de hârtie și se lasă să
se usuce.
Când fructele sunt uscate, se așează pe o tăviță acoperită cu hârtie
absorbantă și se dă tăvița la congelator.
După minim 12 ore se scoate tăvița cu
fructele congelate
și se așează ciorchine cu ciorchine în cutiuțe,
pentru
a-și păstra forma.
Se pun cutiuțele înapoi în congelator și se folosesc la decorarea dulciurilor, fripturilor de vânat, etc.
Se pun cutiuțele înapoi în congelator și se folosesc la decorarea dulciurilor, fripturilor de vânat, etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu