Ingrediente pentru 2 porții:
300 g carne de vită tocată
Un ou
O lingură pastă de tomate
O ceapă
3 căței de usturoi
Câteva fire de pătrunjel fin tocate
Un dovlecel mediu
O lingură cu sos de soia
Cașcaval sau parmezan ras (opțional)
Sare și piper după gust
Preparare:
Dovlecelul se taie felii cam de 1 cm grosime. Dacă dovlecelul
nu este foarte tânăr, se îndepărtează coaja. Se pun feliile într-un vas, se
condimentează cu sare, piper și sos de soia. Se lasă în repaos 10 minute.
Carnea tocată se amestecă cu ceapa tocată, usturoiul dat
pe răzătoare, oul, pasta de roșii, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust.
Se
amestecă până se obține o pastă.
Pe o frigăruie de lemn se înșiră o felie de dovlecel,
pasta de carne tocată, iar o felie de dovlecel și tot așa până se umple
frigăruia.
Se așează pe o folie de aluminiu și se înfășoară frigăruia astfel
pregătită, strângând capetele la fel ca la bomboanele pentru pom.
Se procedează
la fel și cu a doua frigăruie. Se așează frigăruile într-o tavă și se dau în
cuptorul preîncălzit.
După 30-35 de minute se scoate tava din cuptor, se
desface folia de pe frigărui
și se dau din nou la cuptor pentru a se rumeni.
Opțional
se presară frigăruile cu cașcaval sau parmezan ras.
Se servesc fierbinți cu
salată.
Multumiri ...e grozava! Mariana
RăspundețiȘtergere