Pentru că vișinile conservate pentru iarnă prin congelare
prezintă dezavantajul că la decongelare lasă foarte multă zeamă și de obicei
își pierd forma fermă, anul acesta am hotărât să folosesc metoda clasică de
conservare, folosită de mama mea. Rețeta este foarte simplă, iar siropul poate
fi folosit la jeleuri sau chiar ca băutură răcoritoare diluat cu apă plată sau
minerală.
Ingrediente:
3 kg vișine
1 kg zahăr
10 tablete de aspirină netamponată
Preparare:
Vișinile se spală, se pun într-o strecurătoare
apoi li se
scot sâmburii.
Este de preferat să se folosească dispozitivul de scos sâmburi
pentru ca vișnile să rămână întregi. Se pun într-un bol. Peste vișine se pune
zahărul și aspirinile pisate,
se amestecă și se lasă la rece de pe o zi pe alta
să lase sirop.
Se așează în borcane împreună cu siropul pe care l-au lasat. Se acoperă
borcanele cu capace și se păstrează în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu