Ingrediente:
Un piept de pui dezosat, dar cu piele
O lingură cu ulei
O lingură sos Worcestershire
Piper proaspăt râșnit
Sare
Usturoi granulat
Boia de ardei
Cimbru uscat
fulgi de cili
Pentru salsa verde:
3 căței de usturoi
Un pic de sare grunjoasă
O legătură mică de pătrunjel verde
O lingură cu ulei de măsline
Câteva picături de oțet
Facultativ:
keceap
În plus:
bețe pentru frigărui
câteva scobitori
Preparare:
Pieptul de pui, dezosat se taie fâșii pe toată lungimea sa.
Fâșiile se pun într-un bol sau o crăticioară împreună cu puțină sare, piper, boia de ardei, cimbru, usturoi granulat, fulgi
de cili, sos Worcestershire și ulei, se amestecă bine pentru ca fâșiile de
piept de pui să se acopere peste tot.
Se acoperă vasul și se pune la rece
pentru minim 2 ore. Apoi se scot fâșiile și se ruleazăsub formă de cerc
folosind două sau 3 fâșii, în funcție de lungime. Rulourile obținute se înșiră
pe frigărui și pentru a nu se desface se prind în partea opusă cu scobitori.
Frigăruile
astfel obținute se frig pe grătar
câte 4-5 minute pe fiecare parte.
Pentru salsa verde se pun cățeii de usturoi împreună cu
sarea grunjoasă într-un mojar și se zdrobesc bine. Se adaugă pătrunjelul fin
tocat și se mojarează până se obține o pastă nu prea fină. Se toarnă câte puțin
ulei de măsline și se freacă ca la maioneză. La sfârșit se adaugă câteva
picături de oțet al cărui singur rol este de a păstra culoarea verde, frumoasă
a sosului.
O altă metodă de preparare a sosului este de a pune toate ingredientele
într-un vas înalt și a le transforma în pastă cu un mixer vertical.
Cantitățile
de ingrediente folosite sunt după gustul fiecăruia.
Rulourile pot fi servite și cu puțin keceap, alături de
sosul verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu