Ingrediente:
½ kg de burtă de vită fiartă și tăiată fideluță
200 ml iaurt
2 gălbenușuri de ou
O căpățână de usturoi
Câteva boabe de piper
Zeama de lămâie după gust
Ardei iute
Preparare:
Burta, dacă este gata fiartă așa cum am avut eu se pune
pe foc în 2 litri de apă rece, împreună cu boabele de piper. Dacă burta este
crudă, se curăță bine de toată grăsimea și se pune la fiert. Când a fiert se
scoate burta iar zeama în care a fiert se lasă să se răcească, se îndepărtează
toată grăsimea de deasupra și se pune din nou la fiert împreună cu burta tăiată
fideluță. Cele 2 gălbenușuri de ou se bat cu iaurtul și zeama de lămâie.
Usturoiul
se toacă mărunt
și se adaugă peste gălbenușuri.
Se dă focul la minim și se
toarnă în castronul cu gălbenușuri câte o lingură de ciorbă, amestecând mereu
până ajung la o temperatură apropiată cu a ciorbei, se toarnă încet în oală,
amestecând mereu și se oprește focul. Se potrivește gustul cu piper, ardei iute
și eventual, zeamă de lămâie dacă vreți mai acră.
Este aproape la fel de bună ca și ciorba de burtă
obișnuită, nici nu observi lipsa sării, a smântânii, oțetului, etc
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu