Puiul cu smântână este delicios; fasolea verde așijderea, de ardei copt cu smântână ce să mai zic...
Dar când se adună toate aceste 3
feluri delicioase în aceeași farfurie... savoarea puiului este accentuată de
prospețimea fasolei verzi și dulceața ardeiului copt.
Ce mai, un amestec cremos
plin de culoare și savoare.
Ingrediente (pentru 2 persoane):
O ceapă mare
6 bucăți dearipioare de pui
2 ardei copți (am pus de la congelator)
400 g fasole verde congelată
500 g supă de pui
3 căței de usturoi
200 ml smântână grasă (20% grăsime)
O linguriță amidon de porumb
2 linguri cu ulei
sare și piper după gust
verdeață (mărar și pătrunjel)
și condimentul meu preferat: fulgi de cilli
Preparare:
De la aripioare se oprește numai partea care se
prinde de piept. Din vârfuri se prepară supa.
Ceapa se curăță și se taie peștișor.
Uleiul se pune
la încins, se adaugă ceapa și 2-3 linguri de apă și se înăbușă la foc mic.
Se adaugă carnea și se lasă până se albește,
amestecând din când în când.
Se adaugă fasolea verde congelată
și supa de pui.
Se acoperă
cratița, se dă focul la mic și se lasă până fasolea s-a înmuiat.
Ardeii copți
se rup fîșii și se adaugă în
cratiță,
usturoiul se toacă
și se adaugă peste ardei.
Se amestecă și se lasă să
dea în clocot.
Smântâna (scoasă din timp din frigider)
se amestecă cu lingurița
de amidon
și se freacă bine să nu aibă cocoloașe. Peste smântână se adaugă câte
o lingură din zeama din cratiță.
Se amestecă după fiecare lingură, așa fel ca
temperatura smântânii să se apropie de cea din cratiță. Se toarnă smântâna în
cratiță amestecând constant.
Se lasă să dea în clocot și se condimentează cu
sare, piper fulgi de cilli (dacă vă place mai picant) și verdeață fin tocată.
Se poate servi caldă, cu mămăligă sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu