Ingrediente:
2 vinete coapte
1-2 roșii potrivite sau 2 linguri roșii tocate din
conservă
2 cepe
1-2 căței de usturoi
4 - 5 linguri cu ulei
sare și piper după gust
câteva fire de patrunjel.
Preparare:
Vinetele coapte se lasă să se scurgă apoi se rup în
fâșii.
Roșiile, dacă sunt proaspete se cuăță de coajă și se
toacă mărunt.
Ceapa se toacă mărunt.
Într-o tigaie se pune la încins uleiul, peste care adaugă
ceapa și 2-3 linguri de apă. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă roșiile tocate.
Se
lasă să fiarbă împreună apoi se adaugă vinetele coapte. Se lasă să fiarbă până
ce vinetele s-au înmuiat bine. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă
usturoiul tocat.
Se lasă să mai dea un clocot. La final se adaugă pătrunjel.
Se poate servi ca atare sau drept garnitură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu