Ingrediente:
2 cepe
2 linguri bune de roșii în bulion
300 g spanac (am pus de la
congelator)
2 ardei copți
3 căței de usturoi
O lingură cu ulei
Sare
Piper
Puțin ardei iute
Preparare:
Cele două cepe se taie peștișor
și se pun într-o catiță cu o lingură de
ulei, 2 linguri cu apă și puțină sare.
Se acoperă cu un capac și se pun pe foc
mic.
Când ceapa s-a înmuiat
se adaugă
cele 2 linguri cu roșii în bulion și o ceșcuță cu apă.
Se lasă să dea câteva
clocote cu capacul pus,
apoi se pune spanacul întreg, spălat și opărit (eu l-am
avut la congelator), sare și piper
și ardeii copți (tot de la congelator).
Se lasă
să mai fiarbă 10-12 minute apoi se pune usturoiul tocat
și eventual câteva rondele de ardei iute (sau
fulgi de cilli)
și se servește caldă sau rece, simplă sau cu piure de cartofi
sau orez.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu