Ingrediente:
Un dovlecel mic, tânăr (”în
floare”)
Un praz mic sau ½ dacă este mai
mare
½ ardei gras roșu
½ ardei gras verde
250 g ciuperci
10-15 masline nesărate
Piper
Fulgi de cilli
2 lingur cu ulei de măsline
Preparare:
Dovlecelul, dacă este tânăr, se
rade de coajă și se feliază subțire (cu curățitorul de legume); dacă este mai
mare, se îndepărteazî partea cu semințe și se taie cuburi.
Prazul (partea albă
și cea verde) se taie rondele.
Ardeii se taie felii (am pus de la congelator).
Ciupercile se spală rapid sub jet
de apă, se lasă să se scurgă bine apoi, dacă sunt mai mari, se taie în două.
Dovlecelul,
prazul, ciupercile și ardeiul gras se pun într-un castron, se toarnă uleiul se
condimentează (dacă nu țineți regim, cu sare), dacă țineți regim numai cu piper
și fulgi de cilli (sau ardei iute proaspăt sau dacă este uscat se curăță de
semințe și se toacă mărunt).
Amestecul de legume astfel condimentat se pune
într-o tavă termorezistentă se așează deasupra o mână de măsline și se dă la
cuptor până legumele s-au înmuiat (cam 20-25 de minute).
Dacă țineți post se
poate mânca ca atare, dacă nu, constituie o garnitură excelentă pentru o
friptură la cuptor sau la grătar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu