Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 22 martie 2009

LICHIOR DE LAMAIE - MAGDA


Ingrediente:
400 ml apa
500 g zahăr
3-4 lămâi de mărime mijlocie
250 ml alcool de 96%
1 vârf de cuţit de sare de lămâie.


Preparare


Cu o lamă sau cu instrumentul din imagine se curăţă de pe lămâie o coajă subţire, fără a se antrena şi ţesutul alb de pe fruct. Se aşează într-un borcan, se toarnă peste el alcoolul şi se înşurubează capacul. Se ţine 4-5 zile în cămară.
Se prepară siropul din apă şi zahăr, iar după ce s-a răcit se toarnă peste el alcoolul scurs de pe cojile de lămâii. În prima fază se tulbură puţin amestecul dar, cu timpul se va limpezi pe perioada de păstrare Este de un galben pai plăcut la culoare dar mai ales la gust. Se pune la întuneric, se agită din când în când şi se va consuma după cel puţin 15-21 de zile. Cu cât este mai “vechi” este mai aromat şi mai gustos, îngroşându-se pe perioada de “învechire”.
Se obţin cca 1,3 kg de liqeur.





Un comentariu:

  1. Salut Geta. Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam, insa deocamdata este o buna modalitate de transmitere a unei informatii. Apelam la oameni inteligenti din blogosfera si care pot in acelasi timp sa fie promotori ai acestui fenomen in Bucuresti. INSCRIE-TE LA ZIUA BLOGGERILOR BUCURESTENI ( PE ZBB cratima 2009 punct RO AI FORMULARUL DE INSCRIERE ) si vino alaturi de noi la festival impreuna cu cat mai multi prieteni. Poti avea evenimentul tau propriu in cadrul ZBB.Varsta nu conteaza, atata timp cat s-au inscris si oameni de peste 60 de ani. Da acest mesaj mai departe in blogosfera.Vor fi premii, petreceri, multa distractie si nu in ultimul rand o mare gasca de bloggeri cu care poti lega prietenii.
    Multumim.

    RăspundețiȘtergere