Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.
miercuri, 25 august 2010
TORT OREO
Ingrediente:
200 g biscuiti Oreo (cu umplutură)
75g unt
1 lingurita praf de gelatină
200g crema de brânză grasă
150ml smantana pentru frisca
½ linguriţă de extract de vanilie
55g zahăr pudră
100g ciocolata alba, topita, răcita uşor
ciocolata neagra topita cu un pic de unt, pentru décor
Preparare:
100 g biscuit Oreo cu crema de vanilie se pun in vasul robotului de bicatarie si se sfarama bine. Se adauga untul moale si se proceseaza in continuare pana se obtine o pasta omogena.
Se preseaza pasta pe fundul unei tavi de tort cu peretii detasabili si se raceste pentru 30 de minute.
Praful de gelatina se presara peste cca 30 ml apa rece si se lasa sa se inmoaie, apoi se topeste pe baia de abur, amestecand usor pana la complete dizolvare a gelatinei.
Crema de branza, smantana, extractul de vanilie si zaharul pudra se pun intr-un castron si se bat cu mixerul pana se omogenizeaza. Se adauga gelatin si ciocolata alba topita.
Biscutii ramasi se rup in bucatele si se amesteca in crema usor, sa nu se sfarame de tot.
Se toarna crema in tava, peste blat si se lasa peste noapte la frigider sa se intareasca crema.
A doua zi se scoate si se decoreaza cu biscuit si ciocolata neagra (sau numai cu ciocolata)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
bv geta,foarte bine arata tortuletul:)
RăspundețiȘtergereIn loc de crema de branza grasa am folosit Mascarpone si a iesit delicios.
RăspundețiȘtergere