Un
praz gros
200
g măsline (de preferință natural sau
kalamata)
O
lingură cu ulei
2
linguri cu pastă de roșii
Sare,
piper și cimbru după gust
Pentru umplutură:
½
kg carne tocată (porc, vită, amestec, piept de pui, rață sau curcan)
2
linguri cu ulei
2
cepe
Un
morcov
2-3
linguri cu pastă de roșii
O
căniță cu orez
Sare
și piper după gust
Preparare:
Din
ingredientele de mai sus se prepară compoziția ca de sarmale ( o variantă o
puteți găsi aici).
Prazul,
se spală, se îndepărtează frunzele veștede de deasupra, iar partea albă se taie
bucăți lungi de 5-7 cm.
Se impinge cu degetul așa fel ca să rămână numai primul tub format
de primul rând de frunze. Cu partea interioară se repetă operațiunea scoțând încă
2-3 tuburi. La fel se procedează și cu celelalte bucăți de praz.
Acestea se
umplu cu pasta preparată ca mai sus,
iar capetele se astupă cu felii de roșii
cherry.
Mijlocul
și partea verde de la praz se taie rondele
și se călește într-o lingură cu
ulei. Se adaugă măslinele
și pasta de roșii și se mai călesc puțin.
Se ”stinge”
cu apă și se adaugă rulourile de praz umplute, având grijă ca acestea să fie
acoperite cu lichid.
Când începe să clocotească se dă focul la mic, se acoperă
cu capac și se fierbe înăbușit 35-40 de
minute, timp în care nu se amestecă în cratiță ci doar se scutură cratița.
Când
prazul este fiert, se potrivește de sare, cimbru și piper și se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu