Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 14 august 2013

PILAF CU RINICHI DE BERBEC


Intorc alta fila din cartea lui Octavian Stoica “DE-ALE GURII DIN BATRANI”, cap. RĂZBUNARE LA SF. IONICĂ, pag. 183: 





Orezul se-alegea si se spala,
se toca marunt ceapa alba, ramasa din an,
si se inabuseau in unt,
potrivindu-se,
dupa care se turna in cratita zeama de oase de vaca, batrana, cu maduva si se lasa sa fiarba si sa se umfle, mai punand oleaca de unt, sare si piper negru intreg, si chiar o foaie de dafin, asa, ca sa fie.
 Rinichii si ei se curatau si se spalau cu nadejde in apa rece, sa le fuga mirosul,
apoi se prajeau, taiati in bucati mici, in grasime putina, la foc tare.

Se piparau si se sarau si acestia.
Asezati pe orez, erau inecati in sos si presarati cu frunze de patrunjel verde.

Vinul trebuia sa fie rosu si usor, de Husi. Si mai trebuiau sa fie si scripcari lefteri - deci harnici - pe-aproape si-un sfert de luna stand s-apuna si cateva vrabii trezite spre dimineata...



Un comentariu: