Intorc alta fila din cartea lui Octavian Stoica “DE-ALE GURII DIN BATRANI”, cap.
Orezul se-alegea si se spala,
se toca marunt ceapa alba, ramasa din an,
si se inabuseau in unt,
potrivindu-se,
dupa care se turna in cratita zeama de oase de vaca, batrana, cu
maduva si se lasa sa fiarba si sa se umfle, mai punand oleaca de unt, sare si
piper negru intreg, si chiar o foaie de dafin, asa, ca sa fie.
Rinichii si ei
se curatau si se spalau cu nadejde in apa rece, sa le fuga mirosul,
apoi se
prajeau, taiati in bucati mici, in grasime putina, la foc tare.
Se piparau si
se sarau si acestia.
Asezati pe orez, erau inecati in sos si presarati cu
frunze de patrunjel verde.
Vinul trebuia sa
fie rosu si usor, de Husi. Si mai trebuiau sa fie si scripcari lefteri - deci
harnici - pe-aproape si-un sfert de luna stand s-apuna si cateva vrabii trezite
spre dimineata...
Un deliciu :-* arata minunat.
RăspundețiȘtergere