Ingrediente:
4
roșii mari
Un
morcov mic
O
ceapă
½
ardei gras verde
Un
ardei gras roșu
Câteva
crenguțe de țelină (sau o rădăcină mică)
O
legătură de pătrunjel
O
legătură de leuștean
Sare
după gust
Pentru perișoare:
300
g piept de pui tocat (fără piele)
1
ou
2
linguri cu orez
O
ceapă mică
Un
vârf de cuțit de piper negru
Preparare:
Se
pun la fiert cam 2 litri de apă cu o linguriță de sare. Morcovul, ceapa și
ardeii se pun în robot și se mărunțesc. Când apa fierbe, se adaugă legumele mărunțite.
Roșiile se crestează și se opăresc,
apoi se curăță de coji și se mărunțesc în
robot. Se adaugă peste celelalte legume și se continuă fierberea.
Cât supa de
legume fierbe se prepară perișoarele: se toacă carnea. Se adaugă ceapa tocată
fin, cele 2 linguri cu orez, piperul și
oul. Se amestecă bine și se modelează perișoarele.
Când legumele sunt fierte se
dă focul la mic și se adaugă perișoarele.
Se adaugă frunzele de țelină și
pătrunjel tocate mărunt. Se lasă să fiarbă la foc mic. Supa este gata dacă orezul
din perișoare este fiert. Se potrivește de sare.
Se servește cu frunze de leuștean
deasupra.
Ce bine arata!
RăspundețiȘtergere