Ingrediente pentru o
forma de tort de 24 cm:
aluat:
200
g făină
3
ouă întregi
125
g zahăr
50
g unt moale
1
pachet de praf de copt
umplutura:
400g
vișine
100
g făină
100
g unt moale
100
g zahăr
100
g pudra de migdale
Fulgi
de migdale
Preparare:
aluatul:
Se
bate untul cu zaharul, apoi se adauga ouale unul cate unul.
Se adauga faina
amestecata cu praful de copt.
Se toarna aluatul in forma de tort unsa cu unt si
tapetata cu faina.
SeiIncalzeste cuptorul la 180 ° C.
umplutura:
Se
imprastie visinile peste aluat.
100
g de făină, 100 g unt, 100 g zahar, 80 g pudra de migdale, se faramiteaza cu
degetele pentru a obtine un amestec nisipos.
Acesta se imprastie peste visine și se coace timp de 45-50 de
minute.
Se
pot presara si fulgi de migdale.
Se
lasa 5 până la 10 minute în tava
dupa
care se scoate din tava
si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Foarte bun.Se pot utiliza si visine congelate?
RăspundețiȘtergereOlivia
Placeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ...
RăspundețiȘtergereDa, combinatia de visine si migdale imi place foarte mult. Cred ca se pot utiliza si visine congelate doar sa fie bine scurse de zeama.
RăspundețiȘtergere