Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

joi, 16 februarie 2012

BORŞ MOLDOVENESC DE FASOLE

Ingrediente:

300 g fasole boabe
O ceapă
Un morcov
O rădăcină de pătrunjel
O ţelină mică, cu tot cu frunze
Un ardei gras mic
2-3 roşii
½ litru de borş
Pătrunjel, mărar şi leuştean verde
Sare după gust 

Preparare:

Fasolea, aleasă de impurităţi, se spală bine şi se lasă la înmuiat de seara până dimineaţa. Se aruncă apa în care s-a înmuiat fasolea se aruncă şi fasolea se pune la fiert în apă rece. Cînd fasolea începe să se moaie, se pun în ordine: ceapa tocată mărunt, morcovul,rădăcina de pătrunje, ţelina, tăiate cubuleţe. Apoi ardeiul gras şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Când fasolea şi zarzavatul  sunt fierte se adaugă borşul fiert separat şi verdeaţa. Se potriveşte de sare şi piper, se mai dă un clocot, două şi se opreşte. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă 10 minute, după care se serveşte cu ardei iute sau ceapă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu