5-6
mere
Fructoză
sau miere după gust, în funcţie de soiul merelor
½
lămâie
Un
baton de scorţişoară
Frişcă
sau iaurt după gust
Scorţişoară
praf
Preparare:
Merele
se curăţă de coajă, li se scoate căsuţa cu sâmburi, se taie felii
şi se stropesc
cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Se pun la fiert în puţină apă (cât să le
acopere), cu un baton de scorţişoară şi fructoză după gust.
Dacă se foloseşte
miere, aceasta se adaugă după ce merele s-au fiert.
Când
merele sunt fierte şi siropul format a scăzut considerabil, se iau de pe foc şi
se pasează bine cu un mixer vertical, până se obţine o spumă fină.
Se poate adăuga frişcă sau iaurt şi se mixează sau
se poate servi ca atare sau în cupe, cu frişcă sau iaurt şi praf de scorţisoară deasupra.
Deşi
dietetică, spuma este delicioasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu