Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 14 februarie 2012

RASOL ALB CU VARZĂ ROŞIE

Ingrediente:
Rasol alb
2-3 linguri cu ulei
Un  pahar de vin alb
O varză roşie mică
Un măr mai acru
Sare, piper, cimbru, boia de ardei, o foaie de dafin 

Preparare:
Rasolul alb se curăţă de eventualele pieliţe, se feliază şi se pune într-o pungă de polietilenă. Se ţine la figider, să se marineze în suc propriu, cel puţin 12 ore, adică peste noapte. Se scot apoi bucăţile de carne, se usucă cu un prosop de bucătărie, se ung cu ulei, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia şi se pun în cuptorul preîncălzit, la foc moderat. Din când în când se stropeşte friptura cu sosul format.

Varza roşie se toacă mărunt. Peste varză se pune mărul dat pe răzătoarea mare şi se călesc  cu 2-3 linguri cu ulei. Se  amestecă în mod constant, adăugându-se câte o lingură cu vin. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi foaia de dafin.
Constituie o excelentă garnitură pentru rasolul alb.

Un comentariu: