100 g limbă de porc
2 linguri de unt
2 cepe
300 g ciuperci proaspete
pătrunjel
Sare şi piper
Pentru sos:
100 g nuci curăţate şi tocate
2 căţei de usturoi sau 2 fire de
usturoi verde
O cană cu smântână
Sare
Piper negru proaspăt râşnit
Preparare:
Se
taie apoi cubuleţe, se pune într-un vas
termorezistent,
se adaugă ceapa tăiată
rondele
şi prăjită,
ciupercile
sotate în unt.
Sosul: nucile şi usturoiul
se pun în robot sau într-un mojar
şi se
amestecă până se obţine o masă omogenă.
Se amestecă apoi cu smântâna,
puţină
sare şi piper şi se toarnă sosul obţinut peste bucăţile de limbă cu ceapă şi
ciuperci.
Vasul se pune în cuptorul
încălzit şi se lasă câteva minute pentru a se gratina puţin.
Se serveşte ca atare sau presărată cu pătrunjel verde
tocat mărunt.
Foarte interesanta reteta!
RăspundețiȘtergerePublicati totdeauna retete culinare rafinate si foarte interesante.Felicitari.Tineti-o tot asa!
RăspundețiȘtergereoliviepop@yahoo.com