2-3 vinete coapte, curăţate şi scurse de zeamă
Câte 2 ardei graşi galbeni şi roşii, copţi, curăţaţi de
coajă şi cotor
O legătură de ceapă verde
2-3 linguri cu ulei
Sare
Preparare:
Vinetele coapte, curăţate de coajă şi scurse bine de
zeamă se pun într-un bol şi se amestecă cu o furculiţă (nu cu tocătorul special
şi nici la robot), astfel încât să se păstreze şi bucăţi mai mari.
Ardeii se
rup fâşii şi se adaugă în bol, peste vinete (câteva fâşii se opresc pentru
decor). Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele oblice. Se adaugă în
bol.
Se pune uleiul (eu prefer de floarea soarelui, care este mai subţire, mai
uşor, faţă de cel de măsline). Se potriveşte de sare şi se amestecă uşor cu furculiţa.
Se aşează pe platou şi se decorează cu ardei copt şi câteva fire de ceapa
ciorii („chives” sau cepşoară).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu