250
g ciupercuţe
50
g caşcaval,
O
ceapă mică uscată,
O
lingură de făină,
2-3
linguri de smântână,
2
linguri cu unt,
sare,
piper, nucşoară, după gust.
Un
fir de usturoi verde
Câteva
fire de pătrunjel şi câteva fire de mărar verde
Preparare:
Ceapa
se taie rondele şi se căleşte într-o lingură de unt topit.
Se
adaugă ciupercile
feliate şi se prăjesc şi ele timp de 2-3 minute.
Se adaugă
pătrunjel verde tocat mărunt şi se condimentează
cu sare şi piper.
Se
aşează ciupercile astfel pregătite într-un vas termorezistent (am folosit un
platouaş de ceramică).
Se presară cu usturoi tăiat rondele fine
În
aceeaşi tigaie se pune şi cealaltă lingură cu unt
şi o lingură cu făină.
Se înfierbântă
făina (fără a se rumeni) şi se stinge cu smântâna.
Se amestecă bine şi când
sosul se îngroaşă, se condimentează cu sare, piper şi puţină nucşoară rasă
şi
se toarnă peste ciupercuţe.
Se
presară cu usturoi tăiat rondele fine.
Deasupra
se rade caşcaval şi se presară cu puţin parmesan ras.
Se dă la cuptor pentru
5-10 minute, să se gratineze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu