Ingrediente
pentru o tavă cu diametrul de 25 cm:
4
ouă,
4
linguri cu zahăr pudră,
3
linguri cu amidon de porumb,
400
g smântână,
2
linguri cu zahăr tos,
o
linguriţă cu oţet sau zeamă de lămâie,
Vanilie,
Coajă
de lamâie,
Un
pumn de stafide,
Un
pic de sare,
Preparare:
Fundul
şi pereţii laterali ai tavii de tort se îmbracă cu aluatul fraged (cealaltă
jumătate rămasă de la pasca cu ciocolată şi nuci).
Peste acesta se toarnă compozitia urmatoare:
gălbenuşurile
se freacă spumă cu cele 4 linguri de zahăr pudră. Se adaugă 3 linguri de amidon,
smântâna şi la urmă aromele. Înainte de a se da la cuptor se adaugă albuşurile
bătute spumă cu 4 linguri de zahăr tos, oteţul sau zeama de lamâie şi puţină
sare. Deasupra se presară stafidele.
Tava
se dă la cuptor la foc mic cca 25-30 min, pentru a ramâne aurie. Când se scoate
din cuptor mijlocul trebuie să rămână moale (dacă se scutură tava mijlocul
trebuie să tremure).
Se lasă să se răcească în tavă, apoi se scoate pe un
platou.
Eu am papat anul acesta la mama pasca cu smantanica. E un deliciu. Arata delicios!
RăspundețiȘtergere