Este
vorba de fapt de o salată din două feluri de castraveţi: castraveţi proaspeţi
de grădină şi castraveţi muraţi de vară, pe
care în copilăria mea, mama ne-o făcea adeseori, folosind legumele din grădină,
scoţând castraveţii muraţi din borcanul care se odihnea la umbra unui prun (o
zi lăsa borcanul la soare apoi îl muta la răcoare, la umbra unui pom)
Ingrediente:
2 castraveţi proaspeţi (de grădină, nu de seră)
2 castraveţi (sau 3, dacă sunt mai mici) muraţi de vară
Un fir de ceapă verde (sau o ceapă mică uscată)
Un fir de usturoi verde (sau 2 căţei)
Câteva fire de mărar verde
O lingură de ulei
2 linguri de moare de la catraveţii muraţi
Preparare:
Castraveţii
se taie în 4 pe lung, după care se taie cubuleţe şi se pun în salatieră. Se adaugă
ceapa şi usturoiul tăiate feliuţe oblice şi mărarul tocat mărunt.
Se stropeşte
salata cu uleiul (poate fi şi de măsline, dar eu îl prefer pe cel de floarea
soarelui care este mai subţire), se potriveste de acreală cu moarea de
castraveţi. Castraveţii muraţi fiind destul de săraţi, nu mai este necesar să
se adauge sare. Dacă vă place picant, se poate adăuga un ardei iute tăiat pe
lung, cu seminţele scoase şi tăiat apoi semirondele. Este o salată uşoară,
răcoroasă, sănătoasă, deosebită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu