Pentru aluat:
150g
făină
O
lingură cu miere
60g
unt
2
linguri cu lapte
3
gălbenuşuri
Un
vârf de cuţit de bicarbonat
½
linguriţă de praf de ghimbir
Un
praf de sare
Pentru bezea:
3
albuşuri
Un
praf de sare
9
linguri cu zahăr tos
Zeama
de la ½ de lămâie
O
linguriţă cu amidon
300g
fructe de pădure
Preparare:
Făina
se cerne într-un bol. Se adaugă untul la temperature camerei, mierea,
gălbenuşurile, laptele, bicarbonatul, ghimbirul şi sarea.
Se amestecă până se omogenizează
apoi se aşează aluatul obţinut într-o tavă.
Se
coace în cuptorul preîncălzit şi se coace 20 de minute.
În
acest timp se prepară bezeaua: se bat albuşurile cu sarea apoi se adaugă
zahărul lingură cu lingură, zeama de lămâie şi amidonul. Se bate in continuare
până ce zahărul s-a topit.
Se
scoate tava din cuptor,
se aşează un strat de bezea peste care se pun fructele
de pădure (am avut zmeură, mure, afine şi merişoare congelate).
Se acoperă cu
restul de bezea
şi se pune tava din nou în cuptor la foc foarte mic pentru încă
jumătate de oră.
Se
porţionează şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu