2 ouă,
200 g faina,
200 g suc de portocale,
100 g zahar (sau 50g fructoză),
100 g unt topit,
un praf de copt,
2 linguri coajă rasă de portocală,
o lingură coajă rasă de lămâie,
o portocală mare
o linguriţă cu scorţişoară
Preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
Într-un vas se amestecă toate ingredientele,
mai puţin portocala şi scorţişoara.
Compoziţia obtinută se toarnă în
formele de brioşe tapetate cu hârtie special (chese). Formele se umplu doar
până la jumătate deoarece cresc în timpul coptului.
Portocala se filetează.
În fiecare formă se aşează câte o feliuţă
de portocală şi se presară puţină scorţişoară.
Se introduce în cuptorul preîncălzit
şi se coc timp de 15-20 de minute, până au căpătat o culoare aurie, frumoasă.
Sunt foarte aromate şi gustoase.
hmmm...frumos miros de portocale
RăspundețiȘtergere