Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

marți, 15 ianuarie 2013

FICĂȚEI DE PUI CU USTUROI


Ingrediente:
250 g ficăței de pui
O căpățână de usturoi
2 linguri ulei de floarea soarelui
Sare și piper după gust

Preparare:
Ficățeii de pui se verifică să nu aibă rămasă vreo bucățică de fiere sau să nu fie pătați cu verde, semn că s-a spart fierea și vor fi amari. Se înlătură eventualele vinișoare și părți pătate și se spală în mai multe ape până nu mai lasă deloc sânge, după care se țin în frigider, în apă rece timp de 3-4 ore interval în care se mai schimbă apa de câteva ori. În acest fel, în timpul gătitului ficățeii vor rămâne moi și nu vor mai avea gustul amărui. Se scot din apă și se lasă într-o strecurătoare.

Uleiul se pune la încins și se adaugă ficățeii cu grijă pentru a rămâne întregi. Se asezonează cu piper (sarea se pune pe ficățeii gata, pentru a nu se întări în timpul preparării).

 Se acoperă cu capac și se lasă la foc mic câteva minute, după care se întorc cu grijă pe partea cealaltă și se mai lasă câteva minute la foc mic, sub capac.

Între timp se curăță usturoiul și se taie feliuțe. Jumătate din el se adaugă în tigaie peste ficăței și după cca 1 minut se iau de pe foc, se adaugă restul de usturoi 


se acoperă din nou cratița iar după 5 minute poate fi servit. În farfurie se mai adaugă piper și se sărează.  Poate fi servit cu garnitură de cartofi (piure sau natur) sau cu orez. Merge și o bucățică de gogoșar la oțet.


Un comentariu: