Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 6 ianuarie 2013

MÂNCARE DE LINTE VERDE CU AFUMĂTURĂ

Ingrediente:
300 g linte verde
2 cepe
2  morcovi
Câteva fire de cimbru verde (sau cimbru uscat)
Un cățel de usturoi
½ kg afumătură
2 linguri cu ulei
Mărar verde
Sare și piper după gust 

Preparare:
Lintea se pune la muiat de seara până dimineata.
 Se schimbă apa și se pune la foc cu crenguța de cimbru, cățelul de usturoi și morcovii tăiați rondele. 

Între timp cele 2 cepe se toacă mărunt și se călesc ușor în cele 2 linguri cu ulei. 

Se adaugă afumătura 

și se călesc în continuare fără a se rumeni ceapa.

Când lintea s-a fiert, se scoate crenguța de cimbru și cățelul de usturoi și se adaugă ceapa călită cu afumătura. 

Se mai fierbe puțin să se amestece gusturile, se potrivește de sare și piper și se servește cu mărar verde tocat deasupara.

Un comentariu:

  1. Sunteti neobositi in a ne rasfata cu retete ingenioase.Va multumesc si va doresc mult succes in noul an si numai bine. Olivia.

    RăspundețiȘtergere