1 kg măruntaie de pui (pipote și inimi)
O ceapă uscată
2 legături de ceapă verde
2 legături de usturoi verde
O legătură de pătrunjel verde
O legătură de mărar verde
2 linguri cu unt
3 ouă crude
6 ouă fierte
Sare și piper după gust
Preparare:
Măruntaiele de pui se fierb împreună cu ceapa uscată
tocată mărunt. Se lasă să se răcească, apoi se toacă mărunt. Se adaugă ceapa și
usturoiul verde tocate, la fel verdeața. Se potrivește umplutura de sare și
piper, se pun cele 3 ouă crude și se amestecă bine.
Două tăvi de cozonac se ung
bine cu unt. Se așează umplutura până la jumătatea tăvilor, se așează ouăle
fierte apoi se acoperă cu restul de umplutură. Deasupra se pun câteva bucățele
de unt
și se dau tăvile la cuptor până
fac o crustă aurie.
Se servește rece.
Constituie o alternativă pentru cei cărora nu le place
carnea de miel sau nu-și permit să o cumpere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu